Plaka : 01
Telefon Kodu : 322
Nüfus : 1,849,478
Yüzölçümü : 14.045,56 km²
Gezmeden Görmeden Denemeden Dönmeyin
* Şehir merkezindeki Atatürk evini, Bölge Arkeoloji ve Etnoğrafya müzesini gezmeden,
* Sabancı Merkez Camisini, Ulu Camiyi, Bebekli Kiliseyi, Tepebağ eski Adana evlerini ve Taş köprüyü görmeden,
Ayrıca şehir dışındaki Şar, Anavarza ve Misis ören yerlerini, Ağyatan ve Akyatan Kuş Cennetleri görmeden,
Ayrıca şehir dışındaki Şar, Anavarza ve Misis ören yerlerini, Ağyatan ve Akyatan Kuş Cennetleri görmeden,
* Meşhur Adana Kebabını yemeden, şalgam suyu ve haşlamayı (meyan kökünden yapılmaktadır) içmeden, Bici bici'nin (bir tür soğuk tatlı) tadına bakmadan, halka tatlı yemeden dönmeyin
* Altın Koza festivali uzun yıllardır Adana'da yapılmaktadır.
* Osmanlı, Hitit, Roma, Bizans dönemlerinden eserlerin bulunduğu Etnoğrafya Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Misis Mozaik Müzesi, Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi, Anavarza ve Şar ören yerleri ve Karasus, Misis antik kentleri mutlaka görülmelidir.
* Adana'nın zengin bir yöresel mutfağı vardır. Yemeklerin başlıca malzemeleri et, un, bulgur, sebze çeşitleri, baharat türleri, yoğurt, süt ve çökelektir. Kendine has en ünlü yemeği “Adana Kebabı “ dır. Yanında soğan salatası ve bol yeşillikle yenir. Acılı şalgam suyu ve ayran içilir.
* Diğer yemekleri,
İçli Köfte, Cartlak Kebabı, Analı kızlı, Çiğ Köfte, Humus, Bartefit, Etli Kömbe, Sıkma, Mumbar, Şırdan, Yüksük çorbası, Dul Avrat Çorbası sayılabilir.
İçli Köfte, Cartlak Kebabı, Analı kızlı, Çiğ Köfte, Humus, Bartefit, Etli Kömbe, Sıkma, Mumbar, Şırdan, Yüksük çorbası, Dul Avrat Çorbası sayılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder